Over ons

Samenwerking is de basis

De groenspecialisten binnen de WBE Group staan garant voor een compleet en hoogwaardig totaalpakket aan sierteeltproducten.

Sinds de start van WBE in 1977 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé marktleider in decoratiegroen met vestigingen in Naaldwijk, Aalsmeer, Rijnsburg en Herongen, Duitsland. Daarnaast heeft WBE Group belangen in Javado (planten) en Van Duyvenvoorde (bloemen en planten). Een veelz­ijdige samenwerking binnen een professionele groep dus!

Binnen de samenwerking tussen de verschillende vestigingen en bedrijven vormt de filosofie waarmee Jaap en Ineke Beets bijna 40 geleden WBE oprichtten, nog steeds de leidraad en bron van inspiratie: samenwerking is alt­ijd de basis.

 

Grondslag voor succes

De grondslag voor het succes van WBE Group ligt bij­ de uitstekende samenwerking tussen onze verschillende ondernemingen. De betrokken bedrijven behalen grote synergievoordelen, bijvoorbeeld door gezamenlijk een professionele IT-afdeling in te richten met eigen IT-medewerkers. Hiermee creëert WBE Group een interessante en concurrerende voorsprong. Waar kleine bedr­ijven deze expertise niet zelf in huis kunnen halen, biedt de omvang van de WBE Group deze mogel­ijkheid juist wel. Daardoor kunnen wij state-of-the-art oplossingen realiseren, die resulteren in een adequatere en efficiëntere dienstverlening.

WBE Group levert samen aan een groot en gevarieerd klantenbestand. Van een kleine detaillist tot een internationale exporteur en van een buitenlands tuincentrum tot een lokale groothandel. Ieder autonoom bedrijf heeft z’n eigen kracht en karakter en dus vindt u binnen de groep altijd wel een leverancier die past bij uw afzetmarkt, uw bedrijfsvoering en uw visie.

Doordat de bedrijven zelfstandig opereren, zijn het stuk voor stuk slagvaardige ondernemingen, waar een persoonlijke aanpak gegarandeerd is. De cohesie en schaalgrootte achter de schermen van de groep biedt u de nodige voordelen, terwijl u in de dagelijkse praktijk profiteert van de kleinschaligheid van de bedrijven afzonderlijk.