Het mooiste decoratiegroen, bij een vintage bloem. 

Een nieuwe maand betekent een nieuwe bloem in de spotlight van Bloemenbureauholland. Deze maand staat de vintage anjer op het podium. Zij is met haar vele verschijningsvormen en hoge kwaliteit een bloem om van te houden.

Om van de bloem te houden is niet zo moeilijk. De populariteit van de bloem gaat namelijk ver terug;  de Romeinen maakten bijvoorbeeld al hoofdkransen en fris reukwater van de anjer. Ook in verschillende schilderijen is de bloem regelmatig te zien.

Een feestje in de vaas.

De anjer kent ontzettend veel verschillende kleuren. Van geel naar zalmroze, of een combinatie ervan. Maar dat is niet het enige bijzondere aan deze bloem. De anjer is er namelijk in ontzettend veel verschillende vormen. Er zijn anjers met enkelvoudige bloem en trosanjers. Daarnaast heeft de anjer ook nog eens opvallende bloemblaadjes; met ronde, gekartelde of gefranjerde randen.

Een perfect match met de anjer is salal. Samen in een vaas is het echt een feestje om te zien.  Het appeltjesblad is te herkennen aan het bijna ronde, leerachtige blad. Salal is een populair product waar wij ontzettend trots op zijn.

Plukken in het wild.

Het salal komt helemaal uit Amerika. Daar wordt het groen handmatig geplukt. De bossen waarin het Salal groeit zijn verspreid over een grote oppervlakte. Dit maakt het plukken van Salal een zware taak. Een ervaren salalplukker plukt 8 à 10 dozen per dag. Wanneer het Salal geplukt is, wordt het vervoerd naar een centrale plek van het bedrijf. Daar wordt het salal schoongemaakt, gecontroleerd en gebundeld. Als laatste stap wordt het salal verpakt in dozen om vervolgens naar Nederland te worden vervoerd, klaar om gecombineerd te worden met de kleurrijke anjer.

Gepubliceerd op: 12 april 2017