Het mooiste groen voor je moeder!

Of het nu om Franse Moederdag, Poolse Moederdag of Nederlandse Moederdag gaat, het blijft de dag die draait om de moeders!

Oorsprong van de Moederdag

Moederdag heeft verschillende oorsprongen. Dit zorgt er ook voor dat de Moederdag op verschillende dagen in de verschillende landen wordt gevierd. Neem hier een kijkje naar alle feestdagen van de verschillende landen.

Vaak  wordt er  gezegd dat deze dag is uitgevonden door de media en commercie, maar niks is minder waar. De oorsprong van Moederdag gaat veel verder terug. Zo werden in het klassieke Griekenland de Rhea, de grote moeder der goden, vereerd. In het Katholieke geloof wordt al eeuwenlang de moeder van Jezus, Maria vereerd. En in Amerika kwam de moederdagtraditie in 1870 op gang. Daar startte Julia Ward How een grote publiciteitscampagne voor een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen.  Onze Nederlandse Moederdag is gebaseerd op de Amerikaanse oorsprong.

Verwen je moeder met een boeket

Wat de oorsprong van Moederdag dan ook mag zijn, het draait om het verwennen van de moeders.  Het verwennen van de moeders wordt op verschillende manieren gedaan. Maar hoe kan je jouw moeder beter verwennen dan met een groot boeket?

Echte aanraders:

De Anjer is de bloem van de maand mei, wat betekent dat Anjers ideale kandidaten zijn voor in een mooi moederdagboeket. In onze blog: Groen wat past bij de bloem van de maand mei vertelde we al dat Salal en Anjers een perfect match zijn. Naast Anjers past Salal eigenlijk in ieder boeket mooi!

Een ander groen wat een mooie basis voor je moederdagboeket is, is Pistache. Dit groen zorgt voor een mooie basis voor ieder boeket. Bij de donkergroene kleur van het blad passen ontzettend veel andere kleuren. Makkelijk om mee te combineren.

Wil je liever een tropisch boeket om jouw moeder te verrassen? Kies dan voor Phoenix groen. Het blad lijkt rechtstreeks uit een oerwoud te komen. Het is een sterk blad wat een tropisch effect geeft aan ieder boeket.

Wil je liever ander groen, geen probleem!  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij willen vast alle moeders een fijne Moederdag wensen.

 

Moederdag

Gepubliceerd op: 12 april 2017