WBE on tour!

Een lange houdbaarheid, veel volume en een prachtige kleur. We hebben het natuurlijk over ons populaire product Salal.

Salal is het hele jaar door verkrijgbaar. Toch spreken we van een Salal seizoen. Dit komt omdat het groen een klein gedeelte van het jaar wat moeilijker te krijgen is.

Het nieuwe seizoen voor het Salal is deze maand weer begonnen, het perfecte moment om in de westkust op bezoek te gaan bij onze leveranciers om te kijken hoe het blad groeit.

 

De achtergrond

Salal is een plant die groeit in de westkust van Amerika, voornamelijk in de staten Washington en Oregon. Het groen groeit in deze regio’s in het wild. De laagblijvende plant is te vinden in de bossen, die daar veel te vinden zijn.

De plant begint met groeien in de maanden mei en juni. Tijdens deze maanden wordt er ook niet geplukt. Door dit streng aan te houden kan de plant weer groeien voor het volgende seizoen.

De plant stopt met groeien in juli. Het salal zal hierna ook niet veel langer of groter worden. Dit geeft ons de mogelijkheid om goed in te schatten hoe het nieuwe seizoen voor Salal eruit zal zien.

 

Op bezoek

Tijdens het  bezoek aan de Westkust bezochten wij onze vaste leveranciers. Naast dat we dit moment gebruiken om alles over de handel te bespreken, is het tijdens deze bezoeken ook belangrijk om de relaties te onderhouden.  Sommige van deze relaties gaan al jaren mee.

 

De bossen in

Uiteraard gingen onze collega’s mee met een team plukkers de bossen in. Hier mochten ze zelf ervaren hoe het is om het Salal te plukken.

Het plukken van Salal is zwaar werk. De plukkers gaan in een team van ongeveer 4 man de bossen in. Diep in de bossen gaan ze aan de slag. Ze plukken het plant laag van de grond af. Tijdens het plukken maken ze direct de onderkant van de stelen schoon. Na een dag plukken, verzamelen ze het Salal in een pickup en brengen ze het groen naar het bedrijf.

In het bedrijf worden de bossen Salal gekeurd. Wanneer het bosje goedgekeurd is worden de stelen recht afgeknipt en de bossen schoongespoeld .

Als laatste stap wordt het Salal gekoeld en in kratten klaargezet voor het verpakken in dozen. De eerste weken van het nieuwe seizoen laten we het Salal per vliegtuig naar Europa komen. Later wordt het groen per zeecontainer verscheept.

 

Er is meer

Naast het mooie Salal importeren we nog meer producten uit de Westkust. Zo is er op de bijgaande foto’s in de bossen ook Zwaardvaren te zien. Van de bomen komen diverse soorten Dennenappels af en Beregras is hoger op de bergen terug te vinden.

Al deze producten zijn terug te vinden in onze webshop. Wil je meer informatie over de verschillende producten, de levering of over klant worden? Neem dan contact met ons op!

bekijk hier ook het filmpje van onze reis! 

Gepubliceerd op: 26 juli 2019